Rabu, 30 September 2009

Ziarah ke Pusara Sahabat







Snap2 masa Raya









Makan duiiiiyaaannn` nyummmmmmm

ketupat

mlm ani belajar rmbuat ketupat
patutnya b4 raya hehe saja ~
tension mode leh nya mbuat yg bnarnya dulu pandai ku mbuat masa keraja d Qaf as a packer hamper p ani nda tah ku pandai lagi mcm belajar semula bh jadinya..mana kan jua di tinggalkan 11 thn dah tu ...


abg ipar kuh mgajar ~ ia plg steady sekejap lagi tuh


abgku belajar p nda mau mcuba ..cana kan tuh ?


TADAAAAAAAAAA yg ku buat ..suksiz satu saja
100% d buat oleh saya
ADEENDRA


Selasa, 22 September 2009

Hari Raya Kedua


sebenarnya byk kan upload pic p iskk iskk iskkk nda mau bah
ani pun 1 pic kan setangah jaham .... emmm mnyamalingam mode

Di Hari Raya Pertama

alhamdulilah ~ jadi tah wlu sebuting pic saja yg mau d upload atu pun kan 30 min iskk iskk
bg kaching2 rah bos dameet ..
tentera yg nda mau mulih mlm raya nie kan seminggu lebih rah kami atu pun payah mujuk suruh ia balik k rumahnya
otee seperti biasa bgn subuh ...waaahhh buka saja mata terdgr laungan takbir dgn jelasnya dari masjid ...segar mata selajur den solat wlupun bgn around 5.45am
pastu Facebooking lagi hehe dalam kul 6+ am bru turun kbawah myubuk apakan d buat
seperti biasa mgusai2 pinggan gelas2 den myusun meja d beranda
menu for 1st day of raya (simple saja yg penting mgisi perut afta solat aid):
Soto Kuning + putih = Kawin
kelupis
daging karizzzz
gulaian nibung+bagu (ala2 kg)
gulaian tibadak kah hehee
nasi putih (tantu tu eyh)
sekian itu ajee laporan d hari Raya Pertama

Isnin, 21 September 2009

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Ahad, 20 September 2009


















30hb Ramadhan 1430H bersamaan 19hb september 2009M
Sabtu
Subuh (5.19am)



Sabtu, 19 September 2009

PASTU ~

Ibnu Qamar tidak nampak d lihat
sooo suk posa lagi ~
okay apa ku buat ari ani:
pg2 dah ku madam mdgni mama n bapa mbeli daging + tulang tuk menu pg raya afta solat aidil fitri salnya kami selalu bkumpul pg2 raya insyaAllah kazen2 pun ijua..mula2 k sengkurong kali d liat bnyk org b Q kan mbeli... gara2 ramai, k pasar gadong tah alhamdulilah nda ramai org, pastu ke rumah japz mgantar brg pastu k pasar borong emmm~ pastu k kedai si muling pastu balik antar drg mama pastu ambil bajuku siap pastu k salon pastu balik japz tdo in 20 min (kez dari sahur kul 3 alum tdo2nya) pastu jalan lagi k athirah mcari tudung pastu k hokko mgambil baju ...afta sungkai mbawa my sis k shopping japz k 1st empo (ramai org leeee) pastu k kedai si muling lagi (nda pandai abiz kan d beli ani ) pastu BALIK
p balik sambung manyap2 2 bilik tamu ...1 suk tah lagi nda ku sanggup salnya ada CIRI2 damam mlanda..BERASIN ku nda pandai beranti since pg ..mbg lamah banar nya
bah atu saja off to ZZzzzZZZ lu

Khamis, 17 September 2009

Kad Raya


yeiiiiiiiiiiiiii aku dapat kad raya
d antar kai postmen nie aa~ bkn unjuk2
wahaha iski

Rabu, 16 September 2009

Alhamdulilah ada angin kan mblogging..mlm ani masuk 27hb Ramadhan dah..ku rasa ramadhan thn ani tah yg cepat berlalu, sekejap saja mjangkau k ujung terakhir Ramadhan..subhanAllah .. salah satu tanda kecil hari kiamat ... n thn ani jua ku rasa unhappy dunno y..sdg mcari apa sebabnya tah nie... posa thn ani jua buat pertama kali in my lyf byk kan ku Qadha
iskkk iskk iskk... hakikatnya susah ati ku banget... *sigh :(
Persiapan raya?
emm~ living rooms alum ku mgusai..segala gelas2an pun alum bkuarkan, kek ? nda ada yg ku beli ..bowh nda tia bmknan ni krg .. mgusut rah my sis saja minta buat kan tapak kuda ...mudah2an jua ia sanggup
baju raya?
emmm ~ 4 aje atu pun simple no blink2 hehe astah nda percaya ?? hehehe yg banar simple si simple2nya
Melawat kubur
insyaAllah ari jumat ani ... mudah2an jua nda ujan ..atu saja masa yg sesuai, seperti biasa ada 3 buah kubur yg selalu kami lawat d jangsak, kilanas (yg berhampiran masjid atu) & d kubur sangkar buluh di kg dadap ( ani naik bukit n dalam utan sikit)
& nampak gayanya nda terlawat kubur imulah norimah d anduki masa ramadhan ani ..nanti tah masa raya f turun k kb ..mudah2an jua bersempatan menziarah ..amin ~
Adakah d manfaatkan amal tym Ramadhan ?
wa Allahu wa'lam ... berusaha semampu mungkin memanfaatkan keberkatan yg ada d bulan berkah ani ... target khatam Al-Quran still on progress .. insyaAllah nda suk o lusa mkhatamkan .. Alhamdulilah ..mudah2an terlaksana ...
Ramadhanul kareem ...Allahu Akram

Khamis, 10 September 2009

21hb Ramdhan 1430H / 10hb September 2009M


Alhamdulilah nda kerasaan masuk 10 terakhir Ramadhan dah
sekejap berlalu... tup tup minggu depan mun nda apa2 nya ari minggu raya tia
preparation tuk raya masih alum ada apa2nya
suk tah f rajin shopping mbeli2 naindah

n ari ani jua my bro n my sis tinggal dah rah rumah drg d sebelah p alum plg ada brg2nya
sempena sudah berkaran atu jua td around 9 am
n ambil sukut + berkat mlm jumaat
insyaAllah nda sunyi lagi mun my tentera sekejap2 ada timbul n bos damit apa lagi nda lain kerajanya nda teranah kan myubalah saja rah rumah my bro emmm~






welcomes home astina hehe cian ~
nearly 4 yr terparam rah sesuatu tempat



Rabu, 9 September 2009

09.09.09 (lawa aaaa~ date ani)


Selasa, 1 September 2009

1hb September 2009


wishes 4rm kazen+Frenz

1) Maren:

happy bestday happy bestday happy bestday 2 u.. moga sehat selalu jn over sehat n cepat2 tah kawin PAHAM!!!!!

me: hahhahaaa atu ya... makasih lenkz

2) Tynah:

Askum dang... bgn udah bdy grl.. nda posakh? btw slmt hari jd yg k tut ...smoga panjang umur n dmurahkan rezeki amin..

me: amin ~ amin ~ amin ~ ya Rabbal a'lamin .. makasih dangz alwayz remind u as bezfre ..no woriz :)

3) Susie (fren):

Hepy BdaY 2m0ro! MaY Allah BlesS U.. WisH 0l De BesT In WaTeVa U d0..^_^

me: thankz dear:)

4) Sis Ratz :

Happy birthday Adeendra... Enjoy it to da max walau umur brtambah ta-wow-ha-alif ahaha joke..joke..jgn marah2 nanti lekas toha.. :p~ bah ampit2i ku kek hepi bday..delivery ah kai ku sahur or sungkai krg. Jgn nda!

me: sissssssssssssssssssssssssss ~ jan d rista tu ta wow ha alif aa~ sensor ia hahaahaada yg terasa kang *lirik bro* nda ia dapat mbaca tu bah bah lanja ~ sepatutnya org bday ani kana lanja n nda perlu kuar usin mcm last yr bah hehee bru 2 kan?? ned 1 more perjumpaan lagi tuk kana lanja ...

5) Mizzy:

hepy busday cuzzy hhehehehehe

me : thanks mizzy :)

6) Izzati (my kazen):

HAPPY BIRTHDAY cuzenku ^^ may Allah will always bless you. Jgn malu2 menjadi dewasa kerana age is only a number =p

me: آمين آمين يا رب العالمينawu laii kazen ~ nda malu nie... yg penting hapy + awetz hehe makasihhh

7) Black karok (laking alenkz gayah):

Happi.. Happi.. Happi saja?? Happi Birthday...

8) Alenks Gayah:

Happy Birthday wahai buah atiku intan payung, moga panjang umur badan sehat rajin beramal ibadat sentiasa mengerjakan perintahNya dijauhkan segala perkara2 yang tidak baik dan mendatangkan mudarat, bertemu jodoh yg pengasih penyayang, bertimbang rasa... saling hormat menghormati, ceria2 selalu dan dimurahkan serta diperluaskan pintu2 rezeki dan semoga sentiasa dalam perlindungan dan rahmat Allah.one more thing>>> jgn lupakan daku... wawawa*** H@pPY BiRtHD@y to U (2x) Happy Birthday to sayang, HapPy BirTHdaY Tooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo UUUUuuuuuuuuuuuuuuuuuuu *****MUahzzzz yg tak terhingga..

me: آمين آمين يا رب العالمين takkan ku melupakan mu lenkz ~ no woriz nanti decide harinya wit alenkz nani ... aku mau hadiah ku bkn kotak pampers thn ani hahaahaha p besar kotaknya mcm atu jua hahaha demanding mode datang ~

9) Masoi (SPLI : MU gengz)

hepi b'day.. semoga dikurniakan kesihatan yg berpanjangan, rezeki yg mencurah-curah dan kebahagian d dunia & akhirat ..... :) bh, jd melanja ani ?

me: آمين آمين يا رب العالمين

10) Erfa81 :

Happy Bday to You,makan talur puyu~ makan ubi kayu~ happy bday to You~eyh bungsu nya,Happy birthday to you,panjang umur di murah kan rezeki and semoga amalan kitani diterima oleh Nya jua,amin... BELANJA NIE,DIMANA? :D ♥ ♥

me: آمين آمين يا رب العالمين

11) Amal (kazen):

haaaapppyyy birthdayy cousin ;)

12) Pacissss :

happy bufday kak adeendraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :P smoga pnjng umur n d murahkn rezeki serta succes lam pa jua d ceburi..amin...happy2 slalu wif famili yg trcnta,shabat handai,n sapa2 lerr :D happy slalu sis

13) Nourul:

happy birthday leng.. smoga sentiasa dlimpahi rahmat n rezeki.. n enjoy ur day!

14) Elyza :

salam lenk..happy bday..wish u all d best n success...

15) kellz:

Happy Bday lenk.. semoga panjang umur murah rezeki bahagia selalu.. :)

16) Ellah:

happy bday.. semoga panjang umur murah rezeki n capat kawin.. wahahahaha lau taun dpn kita kawin 10/10/10 haribulannya.. otey.. hahaha bah hv fun d hari ketuaan biskita..

17) Myla a.k.a Miss:

Selamat Hari Jadi~~ Selamat Hari Jadi~~~ Selamat Hari Jadi Babu Deendra~~ Selamat Hari Jadi~~

18) PR:

Buuu Deeeeennnnnnnnn~ Happy Birthday~ :D semoga panjang umur murah rezeki,sihat tubuh badan & ceria2 selalu dsamping cunda yg tersyg iaitu aku! ngeh3 :p bh text saja ah restoran mana kita kn blnja...toinkk~ :p

19) Qumie D Lanteux :

Lenk..hepi.bday.lenk..b.hepi.owez.n.moga.cpat2.kawin.ahahahahaha...love.ya!

20) Muiizah (Geng SPLI):

epi bday hjh yus...dgn iringan doa semoga murah rezki & pjg umur dan capat bertemu jodoh...bah bila blanja.....

21) Dk Zai (Geng SPLI):

Salam Jah Yus... Happy birthday .. May Allah owez,owez n owez bless U...... bh bila blanjakh ??? *typical request* hehehe ... anyhoo..... Enjoy ur day n have a blast k.....

22)LAteena:

HAPPY BUTTDAY EX TUNANG KU!! :p lanja lanja lanja~~

me: BUTTDAY!!!! wahwawawaa dasar bekas tunang

23) Wadi :

Selamat Menyambut Hari Bertambah Umur.. Semoga Di Hari Bertambahnya Tuha Ani Muka Masih Kancang N Nda Kandur :P Hppy Birthday Ucusnya.. Cusssssssssssssssss

24)Tumpi :

elamat haie jadi dang hjh. muga2 d pjgkan umuu, dmuahkan ajiki...sihat ujud! kawintah lakas!!!!apa g ko tunggu kin??? bahhh...bila ko nyungkaikan ni??? jan nda bunyi2 ah...awu hantap tu kaitnya bilanya na mlagau! ;P

25) Nani Faiz:

Happy Birthday!!!..Mdhn pnjg umur, murah rezeki..happy2 slalu.. Ndaku ingat td ah..lau ingat minta lanja ku balik skulah td..hehehe.. :)

25) Marin (bezfren):

Happy besday happy besday 2 u..moga sehat selalu jn over sihat n cpt2 th kawin Pahammm!!!

me: emmmmm pahammmmmmm... p cana tah jua !@#$$%&#^^%^+~ hehehee

26) Tynah (besfren):

Askum dang..bgun udh bdy grl..nda puasakh? btw slmt hari Jadi yg k tut.. smoga pjg umur n d murahkan rezeki ..amin

27) MIMI AKA ZAFIERA (besfren) :

Tot tot tot bgun2urg tua ri ni nda bleh tdo g. mkin btmbh+ 2 angka krg umur a..hehe bh smoga pnjg umur,murh rzki, btmu jodohdgn laki2 soleh n kaya keh2 amiin 3X yg rabbalalamin..k slmat ari jadi

28) My sis (Hjh Ruby):

Happy Birthday ah,smoga sihat2 n capat2 dpt jodoh k. jgn lupa dngar rangkaian PELANGI kang mlm dlm kul 8 lalu

me: waduhhh aku lupaaa wawawaawa nda ku ingat

29) Nani Qustina (Besfren a.k.a alenkz2 Quh):

Salam Epi b'day. May Allah bless u n fulfill all ur wish..lastly bila makan besar..hehee

me: sorry lenkss akan d usahakan in diz wek ani hopely u n alenkz gayah dapat gather2 lagi jauringz bersama ..huh~ how i mishhhh berabishly saat2 kitani bekerja sama2 :(

30) my best besfren:

Rina:Askum dang, slmt hari jadi, aku doakan ko panjang umur murah rezeki n lakas2 dapat jodoh AMIN

me: thanks wa shukran dang coz kol aku jua ari atu :)

Gmah: Salam. hepi b'lated bday ling semoga pjg umur, murah rezeki & bjaya dlm apa jua bidang. kmarin dah ku kan msg ko p nda t msg. masa ni nda ku brapa sihat baus saja, k jgn lupa nanti dtg k rmah ah rinduku kan ko ling..

me: "tersentuh hati mode" yeah aku pun windu kamu2 semua .. emm sejak dah masing2 kawin excep aku ...seorg2 dah dgn khidupan masing2 mayb nda sedaerah atu kali jua ..yg jauh rina sal ia d KB... Zuraidah san ku ia ada wish ..p tru msn ja hehe jadi th 8les drg still ingat aku wlu bjauhan dah... emm mish d old skul memories ...

31) Sis Yun:

hapy.......hapy!!!!!! hapYYYYYYY!!! besdyyyyyy!!! to uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu... my dear dndra...dididoakan dgn usia yg diberikan Allah akan dapat menerukskan lagi tugasan sbagai anak,guru,dan mesyarakat..ewah ..tlbih udah...keke..dan jua diberikan keluasan rezeki,afiat,dan jua bertemu jodoh yg memberikan kebahgian didunia dan akhirat... Read more........ketahuilah awal atau lmbat impian itu adlalh pengisian masa yg di beri oleh NYa..nikmati sesuatu yg telah hadir dgn penuh keredhaan..baik buruk adlah ketentuan Nya jua..k ikhlas sis YUN yang sentiasa ingat,syg ,rindu cinta..sbagai kaka yg paling jelita gitu..k kis pipinya!!!!!! muahhhhhhh

emmm setakat atu saja ku dapat paste sini hehehe mana2 wish yg nda t paste sorii yeeeee .... akan d usahakan f terajin..makasih atas ucapan+doa2nya + mengingati hari jadi saya :) mudah2an d makbulkan oleh Allah Subhanahu Wa Ta'ala amin....

thanks pada alenkz2 Quh yg celebratooo my birthdayz : Zafiera, Qumie d Lanteux, Nana, Farra, Shalen D Lantikz n She Jun, nice surprise altho ku bg warned dah jan ada surprise2 mode juz buat biasa gather2 sungkai p biasalah ... akal si Zafiera hehehei lyk prezen2 kamu semua

Maraming Salamat po Salahatna to Erfa81, Miss, Lateena, Zan d lingkui, Q n Pr 4 d surprise 2 slice of kiut miut kek hehehe on 4th september 2009

UMMUAAHHZZzzz to all of u

pic2 nanti tah upload kan ku edit2 lu ...

***Alhamdulilah d pg birthday ku ujan ..mudah2an mbawa k rahmatan amin ~ :)