Ahad, 26 September 2010

Kenangan Lama

Front ( From left to Right)

Nora, Azlin, Rano, Abdillah, Sofian, Adi, ?, ?, Hj Naza, Roziah & Adeendra


Behind

Masrini, Mariani, Hjh Shimah, Norsiah, Rozita, Normala, Iriani, Maizatul, Amy & Hjh Norzainun


Got this pic from Cik Erfa (million thanks dear), she upload rah my wall di FB, hairan bin ajaib jua, mula2 dari mana ia dapat pic ani .. rupanya dari Amy, hehe because of Fb i met my old friend ( Amy), i think we were in primary 5 nie... senyum2 saya meliat eyh ... atu rendah aku atu hahaha tunduk lagi tu... mcm org ZzzzzZz p nda apa berteman jua ku bah ..liat saja org sebelahku a2 sama jua tunduk.. apa yg kami liat aa????

nda ku ingat mana ku myimpan pic ani... ku cari2 dah nda kjumpahan, jangan2 terendam rah rumah lama masa banjir dulu...


Sekian ~ sipnosis for this pic

Ahad, 19 September 2010

Some Snappy from the Raya Event





Hari Raya ke 3
Angah's House : Dato' Paduka Hj Jaidin
Majlis doa selamat sempena Didi melanjutkan pelajaran ke U.K



Hari Raya ke 4
rumah my sis : Hjh Rudie


Raya ke 4:
went with Erfa to Bainah's house at Mentiri



Raya ke 7
raya-ing with alenk2 : Nurameera & Nurinas Najwa

Raya ke 9
open house at bungsu's residence: Hjh Janis

Sabtu, 11 September 2010

2nd Day of Syawal 1431H


Super Tired... today is the 2nd day of syawal & it was very very busy but in very good calm way.
briefly... let the pictures do the talking :)
The 1st guests yg datang beraya (around 10 am) was my cousins; the ibrahem's family

At 2 pm:

Beraya bersama ayahanda, bunda, siblings + tentera2 ku ke rumah angah hjh masni & k rumah kaka ayahanda








Jumaat, 10 September 2010

Raya Pertama





Tidak seperti tahun lepas, tahun ini kami sekeluarga tidak mnyediakan juadah2 raya disebabkan oleh beberapa sebab;



1) Nda ada pembantu rumah, kan minjam pun nda belurih p insyaAllah start esuk ada ..(pstt dapat jua relek hehe)

2) Keadaan bunda yg kurang sihat.. takut bunda letih.

3) Kan merasai santai di hari raya pertama hehehe (bkn plg malas tu aaa)






Gambaran Raya Secara ringkas:

Selepas Solat Jumaat, bru start saudara mara terdekat datang beraya.

Bolehlah dikatakan meriah.


but around 9.45 pm .. tutup chucul, kess over tired dah




Selamat Hari Raya Aidilfitri


Malam Raya



Syukur alhamdulillah... 9hb September 2010,
anak bulan nampak dilihat,
dan sudah pasti esuknya RAYA: Hari Jumaat (10hb September 2010)
What im feel???
Really feel grateful because this year
PUASA KU PENUH SEBULAN!!!!
:)
lepas solat isya' td, masa sdg mmanyap bilik tamu, terdgr ayahanda bertakbir,
terasa sayu dhati... kan kuar air mata pun ada,
nda tau knapa, hanya satu Doaku:
Ya Allah.. Panjangkanlah Umur Ayahanda dan Bondaku serta keluargaku
mudah2an kami semua dalam keadaan sihat wal'afiat dan mudah2an kami semua bertemu lagi Syawal yg akan datang.
amin ya Rabbal a'alamin

Rabu, 8 September 2010

29hb Ramadhan 1431H


Sungkai at Charcoal BBQ & GRILL





8hb September 2010
Rabu
Di Charcoal BBQ & GRILL
bersama Alenk Gayah + Family, Alenk Nani & Rahim
Ditaja/Disponsor : ALENK GAYAH
Akhirnya... setelah beberapa kali ditunda + dibatal, hari ini kami berpeluang meluangkan masa untuk sungkai bersama2, terima kasih sahabat ... really appreciate it ~
Alhamdulillah.. perkenalan dari satu tempat kerja masih berkekalan walaupun sekarang ini tercerai dah hehe kepercayaan, timbang rasa, kesefahaman itulah sebab yg PERSAHABATAN kitani masih utuh, mudah2an ia berkekalan selama2nya amin...

To Gayah: Terima kasih atas belanjanya semoga dimurahkaaaaaaaaaan rezeki ..
amin ya rabbal 'alamin


Ahad, 5 September 2010

24hb Ramadhan 1431H









Majlis Tahlil, Doa Arwah & Sungkai

4hb September 2010

bersamaan

24hb Ramadhan 1431

Hari: Sabtu

Subuh, 25hb Ramadhan 1431H


Subuh
Ahad: 25hb Ramadhan 1431H/5hb September 2010
6.11 am
Khatam
Alhamdulillah, Syukur atas nikmat Allah, memberiku kesempatan, memberiku masa, memberiku keupayaan untuk mkhatamkan al-Quran di dalam bulan yang penuh berkah ini.
Ya Allah Ya Tuhan ku, hiasilah ku dgn perhiasan al-Quran, muliakanlah ku dengan kemuliaan al-Quran, Agungkanlah ku dengan keagungan al-Quran, berikanlah ku pakaian dengan perhiasan al-Quran, masukkanlah ku kedalam syurga dengan syafa'at al-Quran, selamatkanlah ku dari segala malapetaka dunia dan seksa akhirat dengan keagungan al-Quran. Ya Allah Ya tuhan ku, Jadikanlah al-Quran bagi kami semua di dunia inisebagai teman setia, di dalam kubur sebagai penglipur lara, di hari kiamat sebagai syafa'at di atas tittian "siratul mustaqim' sebagai cahaya, masuk ke syurga sebagai sahabat daripada api neraka sebagai pendinding dan penghalang, dan segala kebaikan sebagai panduan dan ikutan, semua ini adalah kerana kemurahan dan kemuliaanmu Ya Karim,
Ya Allah Ya tuhanku, berilah hidayat dengan petunjuk al-Quran, selamatkanlah ku dari api neraka dengan kebesaran al-Quran , hapuskanlah kesalahan yg telah ku lakukan melalui kalimah2 bacaan al-Quran dan ku muhun tinggikanlah derajat kami semua dengan kelebihan al-Quran.
amin amin ya Rabbal a'lamin.

Rabu, 1 September 2010

1st September 2010, Wednesday

alhamdulillah, im a year older now, seriously i didn't feel like celebrating my birthday today, just dont feel the vibe... hehe bkn plg pasal TUHA tu :P
apa2pun :
syukran jazilan wa kasiran Ya karim atas anugerah yg kau berikan, mudah2an dgn bertambahnya umur hamba mu ini, Engkau perluaskan serta mudahkan lagi perjalanan hidup ini, Engkau berkati serta sucikanlah Hatiku Ya Allah, agar dapat melaksanakan kehendak dan rencana-Mu dalam hidupku
amin ya rabbal 'alamin



Wishes taken from FB















Wishes From my student: