Rabu, 29 Disember 2010

Short vacation to Labuan

28th December 2010
Tuesday
with gayah n family + Nani + Babu Hjh Tiamah
If last year our vacation was double 'k' and this year Labuan was our target destination,
saja2 mode sal babu hjh Tiamah kan join, thats y kami select tmpt yg dapat pulang hari saja.
Alhamdulillah.. cuaca mgizinkan... totally enjoy bjaur jalan kaki Photobucket hahaha sakit + sangal nyanta eyh








pssssttt ~ milkysmile kan tau apa tu maknanya.. salary + bonus day!!! for all workers under goverment.

Lunch beramai2


27th December 2010
Isnin
lunch beramai2 di luar arah beranda
love this moment
milkysmile

Ambuyat

Sabtu
25/12/2010
Tentera2 taisliur kan mgambuyat, nininya pun mdulur tah jua since cuti awam (Hari Krismas). mcm2 menu & cacah ada, ikut citarasa seorg2:
1) sambal timun
2) Campur2 (sardin dilucik2 + binjai + bubuk + limau + mambangan) Photobucket
3) Cacah Membangan
4) Cacah Binjai
5) cacah Limau kasuri
6) Cacah Binjai
7) Sayur kacang Panjang
8) Lauk salai rumahan
9) Lauk Salai Salmon (tidak ada dlm gambar)
10) Ayam masak kicap (tidak ada dlm gambar)
11) Sayur: kubis (tidak ada dlm gambar)

Ayu Khalisha's Birthday

23rd December 2010
Thursday
simple celebration for my Tentera; Ayu Khalisa
for her 9th birthday :o)

Tamu Selera


21hb Disember 2010
Selasa
Alenk Nurinas Najwa a.k.a Nani Qustina belanja
kira mnyampaikan hajatnya ni
alhamdulillah kenyang berabis lehnya
:D

Isnin, 20 Disember 2010

eeee ~ geli


terjumpa pic lama, ayahanda (yg nda berbaju) & drg my bros bergambar sama ular, owner ular ani di ujung sebelah kanan, mun aku diupah beribu pun ku nda mau megang ular ani, wlutah kana suruh mjangkau sekejap, bekerik mode ~eeeeeee geli ....

Ahad, 19 Disember 2010

Pelanduk/kancil


Pics



selongkar my external HD for simpan pics, pikir2 rasa syg jua f nda dicuci, then select yg berkenaan saja, dah mgantar & siap, nda sedar panya yg dicuci ani sampai jua $41+ hehehe, simpan dalam album, beli sticker, then label every pic yg ada event, baik jua ada blog ani, senang refer for the date & venue nya :)

Rabu, 15 Disember 2010

Penghapusan kertas2an

aktiviti akhir penggal ni... mhapuskan serta mbakar kertas2 yg tidak lagi digunakan & diingini, atu bru separuh tu hehe esuk lagi sambung ..

Si - X

ahamdulillah.. inilah nikmat bila tentera2 cuti balik kampung,
senang disuruh mcuci keta hehehe
luar dalam cuci yeeee

Miri

Tuesday
14/12/2010
with Alenk Nani & Family Alenk Gayah

Dinding Part 2

I'll just let the photos tell the story :)



Si boss damit bgaya dgn cekak pinggang lagi
wahahahaaa
inilah hasil ole2 dari Mirika

Isnin, 13 Disember 2010

Airora & Tuah

My Cat Tuah became photo of the week 13 December 2010
at Brunei Meow

nda plg adalagi nie si Tuah ani ... imulah dah :(

Airora
Photo of the Week 25th Oct 2010






Sabtu, 11 Disember 2010

Dinding!

Tadi masa di limbang, arah kedai buku nampak this sticker wall dgn harga RM3.90, kalau duit Brunei dalam $1.60 jeee p kalau di sini kana jual $2.90, apa lagi simbat tia selajur, kira kes gerigitan kelawaan tanpa bpikir mana bisai Spot kan di lakatkan.
kan mahu tau di mana tempatku melakatkam hehe
TADAAAAAAAAAAAAAAAA





siuk ~ melekat2 aaaaa
pic di bawah sekali atu payah sikit, sal paksa design sendiri ...
lawakannnnnn..
puji jgn tak puji :D

Tamu Lawas

Hari Sabtu
11/12/2010
Limbang-Temburung-Lawas
  • Bangun awal dalam pukul 4.30 am
  • Hujan lebat non-stop dari kemarin ptg
  • 5.20 am bertolak ke kuala Lurah & sebelum pkl 6 am sudah sampai di Sempadan
  • Alhamdulillah ..segala urusan berjalan lancar tanpa ada Q yg pangjang
  • Dalam pukul 8 sudah sampai ke Bandar Lawas
  • Sarapan
  • Sampai di tamu .. terkejut!! nda banyak org berjual, panya kami salah minggu, hari ani TAMU DAMIT saja emm

singgah ke Limbang .... beli2 ala kadar
then TER ingat kan sesuatu.
Minuman F&N = ZAPPLE
lama dah ku cari di Brunei p nda kejumpahan, tup2 ternampak COCA-COLA Vanila, tersenyum mode ...datang idea mnyaya DANG ERFA! kes ia over craving mgalahkan org betian kan minum coke vanila nie.. belikan tuk ia tah selajur..syhhhhh mudah2an nda ia mnyubuk blogku ani hahahaaaa

Khamis, 9 Disember 2010

Reunion Teachers & Students 2005 + Majlis Tahlil Bagi Cikgu Datin Hajah Mariah


Minggu lepas, received call dari Cikgu Hj Morsidi & my ex student; Hidayatullah,

asking me to come to their gathering on this day 9th Dec 2010,

masa ia mention sapa ia pun ku nda ingat, sapa kedia ani, al maklum byk dah student yg d ajar + campur aduk dah pesen2 muha drg hehe

dah dtg td..leee~ student ani panya.. iatah student yg paling baik ni kedia aaa~ hormat kan cigu sungguh tah ia nda pmandai, banar th ...

Ceta sal kedia lu yee b4 yg lain tuk dijadikan ikhtibar:

Ia 1 of the student dikategorikan nda pandai, samada dr segi hafalan, mgaji atau mnulis jawi, pokoknya lemah lah selemah2nya p bgku ia nda pernah putus asa, pernah sekali masa ku mgajar ia drjah 5, ku suruh ia buat latihan, ia dapat hafal awal atu p dah kan mnulis nda tia ingat, kesianku mliat muhanya yg kecewa, disebabkan kelemahannya atu tah kami2 as cigu2 ani pun susah ati kan kedia apalagi masa ia darjah 6 kan SSRU, sungguhpun catu, bisai ni kedia ani.. baik+nda gauk+nda pnyeluru+berakal+hormat kan cigu2 semua, iatah sebab ia catu tah Cikgu Hajah Sara selalu cakap pagi2 klu ia nampak si Dayat ani datang o mbg salam :

mudah2an tah si Dayat ani pass SSRU berkat ia baik dan hormat rah cigu2 ani
alhamdulillah~klu dipikirkan kelemahannya atu memang ia payahhhh banar kan pass p berkat ulahnya yg baik..merati atutah kali doa2 diperkenankan. Bukannya seperti some of student dah tah nda pandai, gauk +buat onar lagi ... yg dianugerahkan tanpa apa2 kelemahan p disia2kan.. mun satu pertiga saja student macam si DAyat ani, rahmat rasanya hehehehee otee ceta sal kepandaian si DAyat ani .. klu dulu after assembly, activiti sekolah ada mengadakan ASAH BAKAT untuk murid berani tampil kehadapan, iatah yg selalu kedepan ..bahapa nah : BEPANTUN hehehe kreatiflah selalunya pantunnya, penuh dengan budi bahasa.

Masa ani si Dayat sudah keraja as Kerani at one of gov school..alhamdulillah



saya dan murid2


kan tau mana satu si HIDAYATULLAH..tu nah baju Kuning












Dalam gathering ani jua, drg2 (murid2) mau selajur mengadakan tahlil untuk Allahyarhamah Cikgu Datin Hjh Mariah.


kesimpulannya ..weseh kesimpulan ani bah hehe

siuk rasanya td dapat bkumpul sama cigu2, rasakan nda mau balik ceta2/ baibun2 sama drg, p disebabkan aku MESTI ke pejabat, paksa tah balik awal, rindu rasanya suasana dulu, seorg2 peramah, bekerja sama, sekepala wlutah ada org2 veteren p drg2 OKAY, nda ada istilah puak2 atau pemulauan, rasa2nya susah kan dapat suasana atu rah mana2 sekolah... yg ku tersentuh, hasil kerja ku sama Allahyarhamah Datin masih ada di noticeboard, wlutah 2 thn lebih dah ku tinggalkan skul a2, kenangan masa mbuat tiba2 saja ada dipikiran..baibun2 masa atu sambil mgunting2 ... sigh...

Selasa, 7 Disember 2010

Sambal Asam Kelumbi+pengaga punya cerita

Taisliur punya pasal ari ani bru ada masa mbuat
inilah resipi: SAMBAL ASAM KELUMBI + PENGAGA, senang saja mbuat haha mcm tah ada org lain taisliur ~
Bahan2nya adalah seperti pic2 dibawah ani:



campur udang kering + lada padi/lada thailand+BELACAN+ garam: tutuk pakai lesung batu sampaiiiiiiiii ~ lati2 yeee :D
akhirnya beginilah jadinya
TADAAAAAAAAAAAAAAA
nyum2

kisah ani lagi:
luka gara2 mbuka kulit asam kelumbi ..emmm panya tajam kulitnya atu nyanta..isk iskk iskkk
ada petua baru f kan mberantikan darah luka pakai serbuk kopi seperti rah pic no 2 atu :)
mujarab!!!!!
nah naik haji pulang ibu jariku, gara2 ASAM KELUMBI!!!!