Khamis, 9 Disember 2010

Reunion Teachers & Students 2005 + Majlis Tahlil Bagi Cikgu Datin Hajah Mariah


Minggu lepas, received call dari Cikgu Hj Morsidi & my ex student; Hidayatullah,

asking me to come to their gathering on this day 9th Dec 2010,

masa ia mention sapa ia pun ku nda ingat, sapa kedia ani, al maklum byk dah student yg d ajar + campur aduk dah pesen2 muha drg hehe

dah dtg td..leee~ student ani panya.. iatah student yg paling baik ni kedia aaa~ hormat kan cigu sungguh tah ia nda pmandai, banar th ...

Ceta sal kedia lu yee b4 yg lain tuk dijadikan ikhtibar:

Ia 1 of the student dikategorikan nda pandai, samada dr segi hafalan, mgaji atau mnulis jawi, pokoknya lemah lah selemah2nya p bgku ia nda pernah putus asa, pernah sekali masa ku mgajar ia drjah 5, ku suruh ia buat latihan, ia dapat hafal awal atu p dah kan mnulis nda tia ingat, kesianku mliat muhanya yg kecewa, disebabkan kelemahannya atu tah kami2 as cigu2 ani pun susah ati kan kedia apalagi masa ia darjah 6 kan SSRU, sungguhpun catu, bisai ni kedia ani.. baik+nda gauk+nda pnyeluru+berakal+hormat kan cigu2 semua, iatah sebab ia catu tah Cikgu Hajah Sara selalu cakap pagi2 klu ia nampak si Dayat ani datang o mbg salam :

mudah2an tah si Dayat ani pass SSRU berkat ia baik dan hormat rah cigu2 ani
alhamdulillah~klu dipikirkan kelemahannya atu memang ia payahhhh banar kan pass p berkat ulahnya yg baik..merati atutah kali doa2 diperkenankan. Bukannya seperti some of student dah tah nda pandai, gauk +buat onar lagi ... yg dianugerahkan tanpa apa2 kelemahan p disia2kan.. mun satu pertiga saja student macam si DAyat ani, rahmat rasanya hehehehee otee ceta sal kepandaian si DAyat ani .. klu dulu after assembly, activiti sekolah ada mengadakan ASAH BAKAT untuk murid berani tampil kehadapan, iatah yg selalu kedepan ..bahapa nah : BEPANTUN hehehe kreatiflah selalunya pantunnya, penuh dengan budi bahasa.

Masa ani si Dayat sudah keraja as Kerani at one of gov school..alhamdulillah



saya dan murid2


kan tau mana satu si HIDAYATULLAH..tu nah baju Kuning












Dalam gathering ani jua, drg2 (murid2) mau selajur mengadakan tahlil untuk Allahyarhamah Cikgu Datin Hjh Mariah.


kesimpulannya ..weseh kesimpulan ani bah hehe

siuk rasanya td dapat bkumpul sama cigu2, rasakan nda mau balik ceta2/ baibun2 sama drg, p disebabkan aku MESTI ke pejabat, paksa tah balik awal, rindu rasanya suasana dulu, seorg2 peramah, bekerja sama, sekepala wlutah ada org2 veteren p drg2 OKAY, nda ada istilah puak2 atau pemulauan, rasa2nya susah kan dapat suasana atu rah mana2 sekolah... yg ku tersentuh, hasil kerja ku sama Allahyarhamah Datin masih ada di noticeboard, wlutah 2 thn lebih dah ku tinggalkan skul a2, kenangan masa mbuat tiba2 saja ada dipikiran..baibun2 masa atu sambil mgunting2 ... sigh...

0 ulasan: