Ahad, 27 Mac 2011

Selamat Hari Jadi + Happy Birthday + Sannah Helwah

26/03/2011

Sabtu

Majlis Doa Selamat & Menyambut Hari Jadi

Ayahanda (27/03)

Fiqah & Farid (26/03)

" Ya Allah, Panjangkanlah usia ayahanda kami: Hj Ja'afar dan anugerahkanlah dia kesihatan yang wala'fiat & kebahagiaan disamping kami semua" amin ya Rabbal a'lamin





nanti ku update lagi ..ngantuk dah ... :D

Rabu, 16 Mac 2011

Lawatan 14/03/2011


BANDAR SERI BEGAWAN, 14 Mac - Seramai 66 orang penuntut termasuk 37 pelajar lelaki dan 19 pelajar perempuan dari Sekolah Menengah Nusa Laila Puteri telah mengadakan lawatan sambil belajar ke Angkatan Tentera Laut Diraja Brunei pagi tadi.

Penuntut diketuai oleh Timbalan Pengetua Sekolah Nusa Laila Puteri Pengiran Ali Shafie Pengiran Haji Muhammad Samli bersama 8 orang guru sekolah berkenaan.

"Objektif lawatan sambil belajar itu adalah bertujuan mendedahkan penuntut dalam bidang ketenteraan, ke arah menarik minat mereka untuk menceburi kerjaya sebagai seorang tentera laut," kata Pengiran Ali Shafie bin Pengiran Haji Muhammad.

Ketibaan para penuntut dan guru telah disambut oleh pegawai Tentera Laut di Markas Angkatan Tentera Laut Diraja Brunei.

Mereka telah dipelawa masuk ke sebuah dewan bagi mendengar taklimat berhubung dengan keselamatan dan peranan Angkatan Tentera Laut Diraja Brunei untuk Negara dan rakyat yang disampaikan oleh seorang Pegawai Kanan Tentera Laut.

Kemudian penuntut dan guru telah disajikan jamuan ringan. Sejurus kemudian para penuntut dan guru telah menaiki sebuah bas khas untuk dibawa menuju ke sebuah kapal perang yang berlabuh di kawasan pelabuhan untuk kapal-kapal tentera dan bengkel-bengkel kejuruteraan logistik Angkatan Tentera Laut Diraja Brunei .

Sesi lawatan sambil belajar itu telah diakhiri dengan penyampaian cenderhati oleh Pengiran Ali Shafie bin Pengiran Haji Muhammad Samli sebagai penghargaan kepada salah seorang wakil Angkatan Tentera Laut Diraja Brunei.

Dipetik dari : Media Permata keluaran 15/03/2011 (Selasa)

Jumaat, 11 Mac 2011

:)

http://www.emocutez.com





http://www.emocutez.com

Khamis, 10 Mac 2011

buang boring mbuang duit lagi membeli cd korea
habit yang teramat2 sukar kan dikikis serta dihapuskan hehehe
btimbun dah cd2 ani pai klu org minjam pun nda ku ingau
kalau kana balikkan syukur alhamdulillah
kalau nda ada ...nda apa2
lately ani mcm aku lebih ke warna purple
dah diliat2 my things + pakaian pun byk warna purple
minat kah aku ??? http://www.emocutez.com
kess kana tegur leh one of my colleague
iyee lee tu http://www.emocutez.com
masuk k bilik liat cadar yg baru ku beli last week pun warna purple
satu minat yg tidak disedari leh minda kekeke mbuatku terkenang leh teguran atu
kalau last year PINK, nampaknya thn ani PURPLE lah usul2nya
nda kerasaan next week start CUTI SEKOLAH yippeeee
nda ada plan kan belayar2
mcm kan cuti di rumah saja ku ... insyaAllah~ mohon plg dah cuti, atupun antah kena approve o nda (kes awal bln ani bru ku mngantar)
salnya Februari bulan tersibuk bah.. http://www.emocutez.com
pai migrain pun yg lama dah tenggelam, timbul lagi ..
emm mana g demam menjelma ...
otee itu jee kan di update di blog ingin2 hati.. :)

http://www.emocutez.com

Rabu, 2 Mac 2011

lama ku nda update blog ani, bru mgakas email2 lama dari 2006, sal kwn minta tlg carikan satu software yg pernah d send nya dulu, masa mcari TER baca email2 org2 tertentu yg mbuatkan pikiran + hati :( salah satunya yg mbuat ati ani terusik banar2 email seorg sahabat yg pernah rapat dulu, nda tau knapa walau hati sudah memaafkan banar2 p kesannya berbekas sedlm2nya, rasa2nya kalah org bcinta ..antahlahhhh... sepatutnya td nda patut ku buka + baca balik emailnya kan~ emmmm nah langsung nda b mood jadinya kan mbuat kraja ... ani kan btimbun d kepala kan di buat grrrrrr ~ Ya Allah Rabbi ya Sir wa la tua'sir fi hayati